Glad Midsommar



Idag blir det midsommarfirande med Fam Engström/Karlsson i Lindö vid 2-tiden. Där ska vi dansa runt midsommar stången och sjunga små grodorna, kanske köpa en lott eller två. I e.m ska vi fira vidare med mormor, morfar och mamma, där blir det nog lugnt men ska nog ta mig en nubbe ialla fall. Saknar Fam Nobrant/Persson vid den här tiden, det blir inte detsamma utan dem men vi får hoppas på att få fira tillsammans nästa år. Jag tror att det finns en liten dam som saknar sin kusin hur mycket som helst. Igår pratade dem i telefonen i säkert 30 min men det enda dem gjorde var att asgarva, sweeties! Som tur är så finns ju våran underbara Linus i familjen nu och som Emma älskar precis lika mycket så hon får busa med honom idag istället. Nästa midsommar kan han säkert dansa med runt stången och sjunga små grodorna :)

Trevlig Midsommar på er alla!
P & K

Missnöjd kund

Alltså jag förstår inte vad det är med vissa frisörer? Igår tog jag en dropp in tid till Emma på Modeklipparna och detta är nu 2:a gången jag kommer till en frisör som verkligen inte kan hantera barn, vad är problemet? Det enda dem kan säga med lagom tjurig ton är: sitt rakt, du måste sitta rakt, sitta rakt och titta ner i magen! Sitt rakt säger jag ju! Alltså hallå vad är problemet hon är liksom 4 år, vilka 4-åringar kan sitta helt stilla? När Emma efter frågar själv om hon kan få lite färg tittar han frågandes på mig som typ måste jag? Grejjen är att det här problemet existerar inte över huvud taget då Emma klipper sig hos min kusin Jessica, för hon vet hur man ska hantera barn, hon talar med en trevlig ton, skojar lite emellanåt och småpratar med Emma. Nu blev resultatet bra men inte upplevelsen. Det var ialla fall sista gången vi gick till Modeklipparna så det så!

Sorry kära kusin att vi svek dig men nu har jag lärt mig en läxa!


Det kunde lika gärna varit jag

Ja fy, den här morgonen fick ingen trevlig start. Påväg till dagis imorse fick jag bevittna en väldigt otäck cykelolycka. Det var en man som stod parkerad och som utan att titta i backspegeln bara slängde upp dörren, bakom honom kommer en cyklist som då kör rakt in i bildörren och bokstavligen flyger av cykeln. Jag och Emma var dem enda som såg detta (förutom mannen som öppnade dörren). Jag kände att jag var tvungen och stanna för att se hur hon mådde, hon var vaken men klagade på nacksmärtor  så jag beslutade mig för att ringa 112. Kändes som att det tog evigheter innan ambulansen kom men efter ca 5 min så kom den. Tjejjen klagade mest på nacksmärtor men var nog oerhört chockad. Hon berättade att hon hade stått i valet och kvalet om hon skulle ta hjälmen imorse eller inte och så här i efterhand kan hon nog tacka Gud för att hon gjorde det.

Jag har nu själv fått mig en rejäl tankeställare eftersom det lika gärna kunde varit jag så direkt efter jobbet idag tänker jag åka och köpa mig en cykelhjälm. Emma var livrädd under hela tiden vi stod och väntade på ambulansen. När vi var påväg till dagis sa hon  "mamma ifall vi skulle krascha så måste du ha en cykelhjälm".  Jag skäms verkligen att jag inte gjort det tidigare.

Nu sitter jag här fortfarande skärrad och med en sprängande huvudvärk, hoppas dagen har något roligare att erbjuda!

Bio ikväll



Ikväll blir det  bio med Åsa L. och vi ska se Änglar & Demoner. Har inte en aning om vad det är för en film men det kvittar för det ska bara bli trevligt att hitta på nå´t. Vi ska även försöka hinna med en bit mat och lite skitsnack : )

Over and out!

Midsommar?

Vad ska man göra midsommar? Det är den stora frågan just nu!

Minigolf

Blev ingen bowling igår men istället hann vi med många andra saker. Emma blev ju självklart lite besviken eftersom det inte blev någon klot rullning så istället tog vi en sväng ut till Lindö småbåtshamn och spelade minigolf........eller Emma  spelade tre hål sen var hon klar. Jag som har varit en trogen kund och till och med jobbat ute i golfkiosken några sommrar var ju tvungen att visa vad jag gick för. Jag vann över Jonte med typ 7 poäng, jag är bäst!


Kvällen spenderade vi hemma hos fam Sand vilket alltid är lika trevligt. Vi åt gott och drack gott, barnen tjoade och tjimmade. Dem dansade och sjöng till Vera´s Mamma Mia film, Emma älskar musiken i filmen och gör tappra försök att sjunga med på Engelska. Efter dans och spring i trädgården var det tillslut två små trötta damer, Vera läste en bok för Emma och sedan slocknade båda två i Vera´s säng. Så söta!
  

Flaschback



Fick en flaschback imorse! Igår när jag handlade ny ansikts creme på The Body Shop så fick jag en mini body butter på köpet. Doften var Mango och när jag smörjde in mig imorse så bara rusade det upp en massa minnen ifrån BB när Emma föddes. Första duschen efter förlossningen var helt underbar och efteråt smörjde jag mig med just Mango body butter och jag kommer ihåg hur mycket fräschare jag kände mig och lyckoruset som fortfarande spirade i kroppen efter det att vår älskade Emma kommit till världen. Tänk vad dofter förknippas med minnen!

Idag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på? Blir nog en tur till nya inredningsaffären som öppnat på Kromgatan och ev en bowlingrunda med Fam Sand på eftermiddagen.

Ha en trevlig lördag!

Faan upptäckte just ......

att jag glömde mobilen hemma idag, känns som om att jag får lite halvpanik av att inte ha den med mig. Inte direkt så att jag hoppar på cykeln och cyklar hem i det här skitvädret för att hämta den. Ja, ja bara att gilla läget!

Igår var vi som sagt på Marre´s student, han var så fin! Dem hade världens tur med vädret för solen tittade ju fram på eftermiddagen. Efter utspringet firade vi vidare hemma hos fam Karlson/Engström, där bjöds det på smörgåstårta och gott att dricka. Hade jag inte börjat jobba 07.00 idag och varit barnledig så hade jag lätt följt med ut på krogen, de röck i dansnerverna :)


Studentskiva

Idag tar Martin (Jontes bror) studenten. Tänk för exakt 10 år sedan tog jag studenten, minns det som igår! En dag med väldigt många blandade kännslor. Lycklig för att skolan äntligen var över men ledsamt att behöva lämna alla klasskamrater och även rädd för att helt plötsligt behöva stå på egna ben. Blir lätt att ögonen fylls med glädjetårar så fort man hör studenterna sjunga "sjung om studentens lyckliga da´r".

Kl 15.00 är det dags! Innan dess ska jag hämta Emma och se till att hon får i sig lite mellis och byter om till finkläderna.

På tal om "lillstrumpan"  så hade hon ju avslutning igår, dem var så söta. Har filmat lite med telefonen men har inte sladden med mig. Lovar att lägga upp imorgon!

Snart dags att springa till dagis, vi hörs!

Fullt upp

Den här veckan har jag verkligen fullbokat men idag är det onsdag så bara roliga saker kvar att göra. Bara det kunde sluta regna :(

Måndag - Jobbar till 18
Tisdag - personalmöte
Onsdag - Emma har dagisavslutning (ska antagligen sjunga i mic, jag måste filma!)
Torsdag - Martin Student ( Lilla killen som har blivit så stor. Inte länge sedan du var kortare än mig ha,ha! Love you!)
Fredag - Äntligen helg! (Ska nog kolla med Ida, Wilma och lilla Magda om dem vill komma en sväng)

See you!


Sveriges Nationaldag

Idag är det Sveriges Nationaldag. Vet inte riktigt hur vi ska fira den men vår lillstrumpa firar den med att vara klädd i gult & blått. Är hon inte sötast!




Gääsp!

Är så fruktansvärt trött!

Sitter på jobbet och längtar hem, vill bara slänga mig i soffan framför tv:n. Ikväll blir det köpmat (tacopaj) orkar inte laga nå´t, jag brukar få så dåligt samvete för att Emma inte får "ordentlig" mat när vi köper nå´t men idag får hon mat hos farmor så det är kanon. Tack farmor!

Imorgon skulle det ha varit dagisavslutning på eftermiddagen men med risk för regn så ställde dagis in i sista sekund och ändrade istället till den 10/6...vi får hoppas på sol då. Förra året var alla barnen så himla gulliga. Inte ett öga var tort när dem sjöng och spelade. Emma övar för fullt hemma, hon står med micken och sjunger alla Maja sånger.

Bara 1 tim och 10 min till hemgång.......segt!

Fin sommarbild

Fick nyss reda på att idag var första gången som min mamma läser min blogg, hon önskade att jag ska lägga upp en fin sommarbild. Så varsegod lilla mamma här kommer den


RSS 2.0